Suoraan sisältöön
Kuvassa on vaalikuori. Kuva: Kimmo Brandt

Europarlamenttivaalien äänestyspaikat pääkaupunkiseudulla

Europarlamenttivaalit järjestetään joka viides vuosi. Suomesta Euroopan parlamenttiin valitaan 13 edustajaa. Suomi saa yhden lisäedustajan, jos Yhdistynyt Kuningaskunta on eronnut EU:sta heinäkuun alussa, kun vaalikausi alkaa. Yhteensä EU-kansalaiset valitsevat parlamenttiin 751 jäsentä.

Suomessa järjestettävissä europarlamenttivaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki Suomen kansalaiset, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä. Muiden EU-maiden kansalaiset saavat äänestää, jos heillä on kotikunta Suomessa tai he ovat kansainvälisten järjestöjen palveluksessa ja ilmoittautuneet Suomen äänioikeusrekisteriin.

Ennakkoäänestys

Kotimaan ennakkoäänestys toimitetaan 15.–21.5.2019. Voit äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Ulkomailla järjestetään ennakkoäänestys 15.–18.5.2019. Katso palvelukartalta pääkaupunkiseudun ennakkoäänestyspaikat

Äänestäminen vaalipäivänä


Vaalipäivänä voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi. Äänestyspaikkasi näet postitse saapuneesta ilmoituskortista. Vaalipäivä on sunnuntai 26. toukokuuta. Äänestyspaikat ovat avoinna kello 9–20. Katso palvelukartalta pääkaupunkiseudun äänestyspaikat

Kotiäänestys

Saat äänestää omassa kodissasi, mikäli kykysi liikkua on siinä määrin rajoittunut, ettet pääse ilman kohtuuttomia vaikeuksia äänestyspaikalle. Ilmoita asiasta kotikaupunkisi keskusvaalilautakunnalle viimeistään 14.5. klo 16.

Katso lisätietoja
Vaalit.fi (oikeusministeriö)


JAA