Suoraan sisältöön

Apotissa valmistaudutaan Vantaalla ensimmäiseen käyttöönottoon

Asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti otetaan käyttöön vaiheittain.  Apotin ensimmäinen käyttöönotto on suunniteltu alkavaksi 10. marraskuuta HUS Peijaksen sairaalassa.

Peijaksen käyttöönoton kenraaliharjoitus lokakuussa se sujui hyvin. Harjoituksessa varmistettiin HUS Peijaksen ja Apotti-järjestelmän käyttöönottovalmiutta.

HUS Peijaksen hyväksymistestaukset ovat vielä käynnissä. Järjestelmän testaus on kriittinen osa käyttöönottoon valmistautumista, sillä potilas- ja asiakasturvallisuus menee kaiken edelle.

Vantaa pääsee aloittamaan oman käyttöönottonsa hyväksymistestauksilla marraskuussa 2018. Vantaan tarkempi käyttöönoton aikataulu määräytyy hyväksymistestausten tulosten perusteella.

Apotin tiedot ovat käytössä myös valtakunnallisesti Kanta-palvelujen kautta

Apotti-järjestelmä on läpäissyt sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien sertifiointiprosessin. Sertifiointi sisältää yhteistestauksen ja tietoturvallisuuden arvioinnin, ja sen lopputuloksena Apotti on todettu Kanta-yhteensopivaksi.

Kantaan liittymisen keskeisenä tarkoituksena on mahdollistaa asiakas-, potilas- ja reseptitietojen hyödyntäminen yli organisaatiorajojen. Kannan avulla Apotissa kirjattuja tietoja voidaan tarkastella esimerkiksi yksityisellä terveysasemalla tai muissa sairaanhoitopiireissä, jos potilas on antanut tähän suostumuksensa.

Käyttöönottokokeet tehdään vielä tuotantoympäristössä sekä sähköiselle lääkemääräykselle että potilastiedon arkistolle, ja niiden onnistuneen suorituksen jälkeen Kela antaa lopullisen luvan Apotin tuotantokäytön aloitukselle.

Lisää aiheesta
Apotti
Peijaksen sairaala


JAA