Suoraan sisältöön

Apotin käyttö laajeni Vantaalla

Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitos ja työllisyyspalvelut siirtyivät asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin käyttäjiksi lauantaina 16.11.2019. Käyttöönotto koskee noin 350 ammattilaista.

Apotti uudistaa työprosesseja ja tuo henkilökunnan käyttöön yhteisen tietojärjestelmän. Lisäksi Apotti mahdollistaa asiakkaan ja ammattilaisen välisen tietoturvallisen asioinnin sähköisen Maisa-asiointikanavan kautta.

Järjestelmän käyttäjiä kehotetaan aktiivisesti raportoimaan havaitsemistaan ongelmista, jotta ne saadaan pikaisesti korjattua. Apotin rakentaminen ja kehitystyö jatkuvat sitä mukaa, kun lisää käyttäjiä tulee sen piiriin. Kaikki havainnot raportoidaan jatkokehitystä varten.

Vantaalla Apotin viimeinen käyttöönotto tapahtuu 1.2.2020, jolloin järjestelmään liittyvät asunnottomien asumispalvelut, päihdepalvelut, maahanmuuttajapalvelut, vammaispalvelut ja perheoikeudelliset asiat.

Apotti-hankkeessa kehitetään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita ja otetaan käyttöön yhtenäinen sote-tietojärjestelmä. Apotissa ovat mukana HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Tuusula ja Kerava. Muut HUS-alueen kunnat voivat liittyä hankkeeseen hankintasopimuksen mukaisesti.

Lue lisää Vantaan verkkosivuilta


JAA