Maahanmuuttajien koulutus

Kahden oppilaan kädet kirjoitusvihon päällä.

Pääkaupunkiseudun kaupungit tarjoavat maahanmuuttajien äidinkielen opetusta yhteensä yli 40 kielessä. Mikäli oppilaan oman äidinkielen opetusta ei asuinkunnassa järjestetä, oppilaalla on mahdollisuus äidinkielen opiskeluun jossakin toisessa seudun kunnista.

Kaupungit järjestävät yhteistyössä maahanmuuttajien opettajille täydennyskoulutusta ja toteuttavat monikulttuuriseen opetukseen liittyviä hankkeita. Yhdessä on laadittu muun muassa kunnalliset maahanmuuttajien äidinkielen opetuksen suunnitelmat.

Finnishcourses.fi-kurssihaku kokoaa yhteen tiedot aikuisille maahanmuuttajille suunnatuista suomen ja ruotsin kielten kursseista Helsingin seudulla. Kurssitietoja voi hakea suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.
[Infopankki]

InfoFinland tarjoaa tietoa maahanmuuttajille suomalaisen yhteiskunnan palveluista 12 eri kielellä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien lisäksi Infopankin jäseninä on myös muita suomalaisia kuntia.
[Infopankki]

Helsingin seudun kesäyliopisto järjestää suomen kielen ja kulttuurin opintoja ulkomaalaisille.
[Helsingin seudun kesäyliopisto]

Opetushallituksen sivuilta saa tietoa koulutuksen järjestämisestä, opettajan tukipalveluista ja muista maahanmuuttajien koulutukseen liittyvistä teemoista.
[Opetushallitus]

Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetus Suomessa
[Opetushallitus]

Helsingin seudun asioimistulkkikeskus tuottaa tulkkaus-, käännös- ja asiakaskoulutuspalveluja maahanmuuttajatyön tarpeisiin. Asioimistulkkausta on saatavilla lähes sadalla kielellä, kirjallisia käännöksiä noin viidelläkymmenellä. Yhtiön osakkaita ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.
[Vantaan kaupunki]JAA:  20.03.2019 14:07