Nuoriso

Kuva: Hymyileviä lukiolaisia. Kimmo Brandt

Pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisellä jäsenkortilla 7–29-vuotiaat nuoret voivat osallistua maksutta nuorisotalojen toimintaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Nuorisotaloilla nuoret voivat tavata muita nuoria, pelata pelejä ja kuunnella musiikkia. Tarjolla on myös erilaisia kursseja, leirejä, tapahtumia ja harrasteryhmiä.
[Helsingin kaupunki]

Harrastushaku.fi:ssä esitellään pääkaupunkiseudun harrastustarjontaa nuorille. Harrastushausta löytyy Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien tarjoamia harrastuksia sekä nuorten järjestöjen ja yritysten järjestämää harrastustoimintaa. Palvelu kertoo, voiko kurssille ilmoittautua sähköisesti, ja milloin harrastukseen on ilmoittauduttava paikan päällä, sähköpostitse tai puhelimitse.
[Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus]

Tukea ja neuvontaa nuorille

Pulmakulma on Helsingin seudun nuorten kysymys- ja vastauspalsta. Kysymyksiin vastaavat kuntien nuorisotyöntekijät. Palvelussa toimii myös Pulmischat, joka on anonyymi, kahdenkeskinen chat, jossa voi jutella mieltä askarruttavista asioista luottamuksellisesti nuorisotyöntekijän kanssa.
[Helsingin seutukunnan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut]

Ohjaamo on alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu matalan kynnyksen palvelupiste. Ohjaamosta nuori saa henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta sekä omaan tilanteeseensa sopivaa tukea. Ohjaamon perusajatuksena on tarjota ilman työ- ja opiskelupaikkaa olevalle nuorelle yksilöllistä tukea sekä koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palvelut yhden toimipisteen kautta. Helsingillä, Espoolla ja Vantaalla on kullakin omat Ohjaamo-hankkeensa, mutta kaupungit suunnittelevat Ohjaamoitaan tiiviissä yhteistyössä.

Sveps (Svenska produktionsskolan) on työpajatoimintaa 16–28-vuotiaille ruotsinkielisille nuorille. Sveps auttaa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella tai Kauniaisissa asuvia nuoria löytämään paikkansa opiskelun parissa tai työelämässä. Sveps on osa Svenska folkskolans vänner -yhdistystä.
[Sveps]

Espoon nuorten tieto- ja neuvontapalveluista nuori saa tietoa, neuvontaa ja tukea kaikissa elämään liittyvissä kysymyksissä.
[Espoon kaupunki]

Helsingin nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Kompassi tarjoaa tietoa, neuvoja ja apua eri elämänalueilta 13-25-vuotiaille nuorille.
[Helsingin kaupunki]

Vantaan nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Jeesi tiedottaa nuorille ajankohtaisista asioista ja opastaa niin arjen pienissä kuin elämän suurissakin pulmissa.
[Vantaan kaupunki]JAA:  16.03.2018 14:29