Vapaa-aika

Lapsia skeittaamassa skeittipuistossa. Kuva: Seppo Laakso

Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteriin 2019 (pdf) on koottu tiedot kaikista Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien järjestämistä opastetuista luontoretkistä. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä.
[Pääkaupunkiseudun kaupungit]

Nuorille

Pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisellä jäsenkortilla 7–29-vuotiaat nuoret voivat osallistua maksutta nuorisotalojen toimintaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Nuorisotaloilla nuoret voivat tavata muita nuoria, pelata pelejä ja kuunnella musiikkia. Tarjolla on myös erilaisia kursseja, leirejä, tapahtumia ja harrasteryhmiä.
[Helsingin kaupunki]

Harrastushaku.fi:ssä esitellään pääkaupunkiseudun harrastustarjontaa nuorille. Harrastushausta löytyy Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien tarjoamia harrastuksia sekä järjestöjen ja yritysten järjestämää harrastustoimintaa. Palvelu kertoo, miten ja milloin harrastukseen on ilmoittauduttava.
[Helsingin kaupunki]

Matkailijoille

Pääkaupunkiseudun kaupungit tekevät matkailua koskevaa yhteistyötä projekti- ja tapahtumakohtaisesti.

Seudullinen matkailuneuvonta palvelee Helsinki-Vantaan lentoasemalla erityisesti ulkomaalaisia matkailijoita ja jatkomatkustajia. Neuvontaa saa maanantaista lauantaihin klo 10–18 ja sunnuntaisin klo 12–18. Toiminnan rahoittavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä Uudenmaan liitto ja Visit Finland.

Muualla verkossa

Kotikaupunkipolut-palveluun löytyvät tiedot kävelyreiteistä, jotka esittelevät Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien ja kaupunginosien paikallista historiaa ja nykyisyyttä, luontoa ja kulttuuria, arkkitehtuuria sekä merkittäviä henkilöhahmoja.
[Pauli Saloranta]
JAA:  22.08.2019 15:24