Kirjastot ja kulttuuri

Mies soittaa kitaraa.

Kirjastot

Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot muodostavat Helmet (Helsinki Metropolitan Area Libraries) -kirjaston verkon. Helmet -kirjastolla on käytössään yhteinen verkkopalvelu, yhteiset käyttösäännöt ja yhteiset maksut.

Helmet-kirjaston aineisto on www.helmet.fi -aineistotietokannan kautta kaikkien pääkaupunkiseudulla asuvien yhteiskäytössä. Aineistoa saa lainaan myös seudullisista kirjavarastosta Pasilasta ja äänitevarastosta Tikkurilasta.

Helmet e-kirjastosta löytyy tuhansia kirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä musiikkia, elokuvia, kielikursseja ja tietokantoja. E-kirjastoa pääsee käyttämään kirjautumalla eri palveluihin kirjastokortin numerolla ja itse valitulla pin-koodilla.
[Pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastot]

Kirjastot.fi on valtakunnallinen kirjastopalveluiden kokonaisuus. Se sisältää esimerkiksi tiedonhakupalveluita, kirjastoalan ammattipalveluita sekä kirjallisuuden, musiikin ja lasten ja nuorten verkkopalveluita.
[Helsingin kaupunginkirjasto - yleisten kirjastojen keskuskirjasto]

Kulttuuri

Pääkaupunkiseudun kulttuuritapahtumat ja kulttuurialan laitokset ovat kaikille avoimia. Taiteen perusopetus ja lasten ja nuorten taideryhmät on tarkoitettu ainoastaan oman asuinkaupungin lapsille.

Uudenmaan museo-oppaan avulla voi tutustua lähes 200 uusmaalaiseen museoon ja niiden kautta alueen taideaarteisiin ja rikkaaseen kulttuurihistoriaan. Museo-opas tarjoaa myös valikoiman valmiita museoretkiä, joiden kohteet on niputettu esimerkiksi aiheen tai sijainnin mukaan.
[Helsingin kaupunginmuseo]

Kultus on verkkopalvelu, joka kokoaa pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuuritoimijoiden ajankohtaiset ohjelmistot saman osoitteen alle. Kultuksessa peruskouluille, päiväkodeille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatuista tapahtumista, työpajoista ja yleisötyöprojekteista ilmoittaa yli 200 taide- ja kulttuuritoimijaa.
[Helsingin kaupunki]

Pääkaupunkiseudun kulttuurilaitoksia

Espoon kaupunginmuseo
Helsingin kaupunginmuseo
Vantaan kaupunginmuseo
EMMA -Espoon modernin taiteen museo
Helsingin taidemuseo HAM
Vantaan taidemuseo Artsi
Espoon kaupunginteatteri
Helsingin kaupunginteatteri
Helsingin kaupunginorkesteri
Tapiola Sinfonietta
Helsingin musiikkitalo
Konserttitalo Martinus
Suomen kansallisooppera
Radion sinfoniaorkesteri
Suomen kansallisteatteri
JAA:  04.01.2019 13:22