Seutuportaali on osa Helsingin seudun yhteistyötä. Portaalin ovat tuottaneet Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungit. Sivustoon on koottu kaupunkien yhteiset, kuntarajoista riippumattomat palvelut sekä tietoa seudun yhteistyöelinten toiminnasta.

Helsinki /
Espoo /
Vantaa /
Kauniainen /

Yhteistyöelimet /


Kuuntele

Maahanmuuttajien koulutus

Pääkaupunkiseudun kaupungit tarjoavat maahanmuuttajien äidinkielen opetusta yhteensä yli 40 kielessä. Mikäli oppilaan oman äidinkielen opetusta ei asuinkunnassa järjestetä, oppilaalla on mahdollisuus äidinkielen opiskeluun jossakin toisessa seudun kunnista.

Kaupungit järjestävät yhteistyössä maahanmuuttajien opettajille täydennyskoulutusta ja toteuttavat monikulttuuriseen opetukseen liittyviä hankkeita. Yhdessä on laadittu muun muassa kunnalliset maahanmuuttajien äidinkielen opetuksen suunnitelmat.

Finnishcourses.fi -kurssihaku kokoaa yhteen tiedot maahanmuuttajille suunnatuista suomen ja ruotsin kielten kursseista Helsingin seudulla. Palvelu tiedottaa aikuisille suunnatuista, kaikille avoimista kursseista. Kurssitietoja voi hakea suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.
http://www.finnishcourses.fi/
[Infopankki]

Infopankki tarjoaa tietoa maahanmuuttajille suomalaisen yhteiskunnan palveluista 14 eri kielellä. Infopankin jäseninä on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien lisäksi myös muita kuntia.
http://www.infopankki.fi/
[Infopankki]

Helsingin seudun kesäyliopisto järjestää suomen kielen ja kulttuurin opintoja ulkomaalaisille.
http://www.kesayliopistohki.fi/
[Helsingin seudun kesäyliopisto]

Opetushallituksen sivuilta saa tietoa koulutuksen järjestämisestä, opettajan tukipalveluista ja erilaisista maahanmuuttajien koulutukseen liittyvistä teemoista.
http://www.edu.fi/
[Opetushallitus]

Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetus Suomessa 
http://www.oph.fi/
[Opetushallitus]

Helsingin seudun asioimistulkkikeskus on Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteishanke, joka tuottaa tulkkaus-, käännös- ja asiakaskoulutuspalveluja maahanmuuttajatyön tarpeisiin.
http://www.vantaa.fi/
[Vantaan kaupunki]