Seutuportaali on osa Helsingin seudun yhteistyötä. Portaalin ovat tuottaneet Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungit. Sivustoon on koottu kaupunkien yhteiset, kuntarajoista riippumattomat palvelut sekä tietoa seudun yhteistyöelinten toiminnasta.

Helsinki /
Espoo /
Vantaa /
Kauniainen /

Yhteistyöelimet /


Kuuntele

Sosiaalipalvelut

Helsingin seudun asioimistulkkikeskus on Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteishanke, joka tuottaa tulkkaus-, käännös- ja asiakaskoulutuspalveluja maahanmuuttajatyön tarpeisiin.
http://www.vantaa.fi/
[Vantaan kaupunki]

Helsingin Diakonissalaitos tuottaa HIV-positiivisten huumeiden käyttäjien tuettuja asumispalveluja ja palvelukeskustoimintaa pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisen ostopalvelusopimuksen perusteella.
http://www.hdl.fi/
[Helsingin Diakonissalaitos]

Metsälän vastaanottokeskus on turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksikkö, jonka asiakkaita ovat sekä keskuksessa asuvat että pääkaupunkiseudulla yksityismajoituksessa olevat turvapaikanhakijat.
http://www.hel.fi/
[Helsingin kaupunki]

Kauniaisten sosiaalitoimen sosiaali- ja kriisipalvelupäivystys toimii Jorvin sairaalassa Espoossa viikonloppuisin ja arkisin klo 15.00 – 8.00 välisenä aikana.
http://www.kauniainen.fi/
[Kauniaisten kaupunki]

Socca – Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus on verkosto-organisaatio, joka tekee tiivistä yhteistyötä pääkaupunkiseudun kuntien ja oppilaitosten kanssa. Socca kehittää uusia työmenetelmiä, tuottaa sosiaalialaa koskevaa tietoa ja tekee käytäntöä hyödyttävää tutkimusta. Osana Soccaa toimivat Heikki Waris -instituutti ja Pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen kehittämisyksikkö VKK-Metro.
http://www.socca.fi/
[Socca]

Infopankin suomen kielen kurssihaku tarjoaa tietoa suomen kielen kursseista aikuisille. Kurssihaussa voi hakea tietoja kursseista suomeksi, englanniksi tai venäjäksi. Palvelussa ei ole tietoja TE-toimiston työvoimapoliittisista suomen kielen kursseista.
http://www.finnishcourses.fi/
[Infopankki]

HANKKEITA

Peliklinikka on pääkaupunkiseudun kaupunkien, järjestöjen ja valtion yhteishanke, joka pyrkii ehkäisemään ja vähentämään pelihaittoja. Tavoitteena on tehdä peliongelmasta näkyvämpi ja samalla madaltaa hoitoon hakeutumisen kynnystä. Hankkeessa kehitetään etenkin rahapeliongelmien avohoitoa. Peliklinikalle ei tarvita lähetettä ja sen palvelut ovat maksuttomia.
http://www.socca.fi/peliklinikka/
[Socca]

Kehrä - Lastensuojelun kehittämisverkosto pääkaupunkiseudulla
Kehrässä luodaan lastensuojelun käytännön, kehittämisen, opetuksen ja tutkimuksen yhdistäviä verkostoja ja rakennetta yhteiselle kehittämistyölle. Kehrässä on mukana 23 lastensuojelun työryhmää eri puolilta pääkaupunkiseutua.
http://www.socca.fi/kehra
[Socca]

Kotouttamistyön kehittämishankkeissa kehitettiin vuosina 2007-2010 pakolaisten kanssa tehtävää sosiaalialan kotouttamistyötä. Helsingin maahanmuuttoyksikön, Espoon maahanmuuttajapalveluiden, Vantaan maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston ja Soccan yhteistyönä hankkeessa tuotettiin konkreettisia työvälineitä ja materiaalia asiakkaan ja kotouttamistyön tueksi.
http://www.socca.fi/maahanmuuttajatyo
[Socca]

Nimi ovessa -hanke on kaksivuotinen asunnottomien palveluiden kehittämishanke. Päämääränä on kehittää hankkeeseen osallistuvien kumppaneiden palvelujärjestelmissä asunto ensin -periaatteella toimivia palveluita, jotka pyrkivät sekä asunnottomuuden vähentämiseen että ennaltaehkäisemiseen. Hankkeeseen osallistuvat Espoon, Helsingin, Tampereen ja Vantaan kaupungit sekä Helsingin Diakonissalaitos, Silta-valmennusyhdistys ja Vailla vakinaista asuntoa ry. Hanketta rahoittaa Tekes ja koordinoi Socca.
http://www.asuntoensin.fi
[Nimi ovessa -hanke]

Pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen kehittämisyksikkö VKK-Metro sisältää sekä pysyvää, rakenteita luovaa kehittämistä että vaihtuvia teemoja kehittäviä hankkeita. Yhteistyössä ovat mukana Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa ja Helsingin yliopisto. VKK-Metro toimii osana Soccaa.
http://www.socca.fi/vkk-metro
[Socca]

TURVAKODIT

Ensi- ja turvakotiliiton turvakodit
http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/
[Ensi- ja turvakotien liitto]

Pääkaupunkiseudulla toimivat SPR:n Nuorten turvatalot
https://www.punainenristi.fi/
[Punainen Risti]

 

Sosiaalipalvelut kaupunkien sivuilla

Helsinki

Espoo

Vantaa

Kauniainen

Palvelut kartalla

Pääkaupunkiseudun palvelukartta

Tietoa erityisryhmille