Seutuportaali on osa Helsingin seudun yhteistyötä. Portaalin ovat tuottaneet Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungit. Sivustoon on koottu kaupunkien yhteiset, kuntarajoista riippumattomat palvelut sekä tietoa seudun yhteistyöelinten toiminnasta.

Helsinki /
Espoo /
Vantaa /
Kauniainen /

Yhteistyöelimet /


Kuuntele

Sosiaalipalvelut

Kuva: Maarit Miettinen

Helsingin seudun asioimistulkkikeskus on Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteishanke, joka tuottaa tulkkaus-, käännös- ja asiakaskoulutuspalveluja maahanmuuttajatyön tarpeisiin.
http://www.vantaa.fi/
[Vantaan kaupunki]

Helsingin Diakonissalaitos tuottaa HIV-positiivisten huumeiden käyttäjien tuettuja asumispalveluja ja palvelukeskustoimintaa pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisen ostopalvelusopimuksen perusteella.
http://www.hdl.fi/
[Helsingin Diakonissalaitos]

Metsälän vastaanottokeskus on turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksikkö, jonka asiakkaita ovat sekä keskuksessa asuvat että pääkaupunkiseudulla yksityismajoituksessa olevat turvapaikanhakijat.
http://www.hel.fi/
[Helsingin kaupunki]

Kauniaisten sosiaalitoimen sosiaali- ja kriisipalvelupäivystys toimii Jorvin sairaalassa Espoossa viikonloppuisin ja arkisin klo 15.00 – 8.00 välisenä aikana.
http://www.kauniainen.fi/
[Kauniaisten kaupunki]

Socca – Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus on verkosto-organisaatio, joka tekee tiivistä yhteistyötä pääkaupunkiseudun kuntien ja oppilaitosten kanssa. Socca kehittää uusia työmenetelmiä, tuottaa sosiaalialaa koskevaa tietoa ja tekee käytäntöä hyödyttävää tutkimusta. Osana Soccaa toimivat Heikki Waris -instituutti ja Pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen kehittämisyksikkö VKK-Metro.
http://www.socca.fi/
[Socca]

HANKKEITA

Peliklinikka on pääkaupunkiseudun kaupunkien, järjestöjen ja valtion yhteishanke, joka pyrkii ehkäisemään ja vähentämään pelihaittoja. Tavoitteena on tehdä peliongelmasta näkyvämpi ja samalla madaltaa hoitoon hakeutumisen kynnystä. Hankkeessa kehitetään etenkin rahapeliongelmien avohoitoa. Peliklinikalle ei tarvita lähetettä ja sen palvelut ovat maksuttomia.
http://www.socca.fi/peliklinikka/
[Socca]

GeroMetro - vanhustyön kehittämisverkosto on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhteinen vanhustyön kehittämisverkosto. Tavoitteena on yhdistää vanhustyöhön sosiaali- ja terveydenhuollon alalla olevaa osaamista, kehittämistä ja tutkimusta. GeroMetron ensimmäinen yhteinen teema on ikäihmisten kotona asumista tukevien palvelujen kehittäminen.
http://www.socca.fi/
[Socca]

Pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen kehittämisyksikkö VKK-Metro sisältää sekä pysyvää, rakenteita luovaa kehittämistä että vaihtuvia teemoja kehittäviä hankkeita. Yhteistyössä ovat mukana Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa ja Helsingin yliopisto. VKK-Metro toimii osana Soccaa.
http://www.socca.fi/vkk-metro
[Socca]

Heikki Waris -instituutti on pääkaupunkiseudun kaupunkien ja Helsingin yliopiston sosiaalityön tutkimuksen ja käytäntöjen kohtaamispaikka. Instituutissa toimivan Praksis–verkoston teema vuosina 2014–2016 on ylisukupolvisen syrjäytymisen katkaisu.
http://blogs.helsinki.fi/heikkiwaris/
[Helsingin yliopisto]

Kehrä - lastensuojelun kehittämisverkosto pääkaupunkiseudulla
Kehrässä luotiin vuosina 2011 - 2013 lastensuojelun käytännön, kehittämisen, opetuksen ja tutkimuksen yhdistäviä verkostoja ja rakennetta yhteiselle kehittämistyölle. Kehrässä oli mukana 23 lastensuojelun työryhmää eri puolilta pääkaupunkiseutua.
http://www.socca.fi/kehra
[Socca]

TURVAKODIT

Ensi- ja turvakotiliiton turvakodit
http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/
[Ensi- ja turvakotien liitto]

Pääkaupunkiseudulla toimivat SPR:n Nuorten turvatalot
https://www.punainenristi.fi/
[Punainen Risti]

 

Sosiaalipalvelut kaupunkien sivuilla

Helsinki

Espoo

Vantaa

Kauniainen

Palvelut kartalla

Pääkaupunkiseudun palvelukartta

Tietoa erityisryhmille