Seutuportaali on osa Helsingin seudun yhteistyötä. Portaalin ovat tuottaneet Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungit. Sivustoon on koottu kaupunkien yhteiset, kuntarajoista riippumattomat palvelut sekä tietoa seudun yhteistyöelinten toiminnasta.

Helsinki /
Espoo /
Vantaa /
Kauniainen /

Yhteistyöelimet /


Kuuntele

Liikenne Helsingin seudulla

Kuva: Marja Valjus

Pääkaupunkiseudulla on käytössä yhteinen matkakorttijärjestelmä. Matkakortti kelpaa maksuvälineenä alueen busseissa, lähiliikenteen junissa sekä Helsingin metrossa ja raitiovaunuissa.
http://www.hsl.fi/
[HSL]

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) vastaa jäsenkuntiensa joukkoliikenteen suunnittelusta, järjestämisestä ja matkustajainformaatiosta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. HSL:n jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Sipoo.
http://www.hsl.fi/
[HSL]

Reittiopas neuvoo parhaat joukkoliikenneyhteydet pääkaupunkiseudulla sijaitsevien paikkojen välillä tiettynä ajankohtana. Palvelu tuntee seudun katuosoitteet ja runsaasti muita kohteita.
http://www.reittiopas.fi/
[HSL]

Pääkaupunkiseudun kelikamerat
http://www2.liikennevirasto.fi/
[Liikennevirasto]

LIIKENTEEN SUUNNITTELU

Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma (HLJ) on strateginen, pitkän tähtäimen suunnitelma, jossa määritellään seudun yhteiset liikennejärjestelmän kehittämisen tavoitteet ja suunnataan seudullista liikennepolitiikkaa. HLJ:ssä ovat mukana kaikki seudun 14 kuntaa.
http://www.hsl.fi/
[HSL]

Pääkaupunkiseudun liikenteenhallintakeskus toimii Liikennevirastostossa. Keskus hoitaa keskitetysti Helsingin, Espoon ja Vantaan liikennevalojen ohjauksen. Kaupunkien liikennevalojen vioista voi ilmoittaa yhteiseen vikailmoitusnumeroon (09) 3103 7555 ympäri vuorokauden.

LOGISTIIKKA JA HANKKEET

Helsingin satama
http://www.portofhelsinki.fi/
[Helsingin satama]

Helsinki-Vantaan lentoasema
http://www.helsinki-vantaa.fi/
[Finavia]

Kehäradalla alkaa liikennöinti vuonna 2015. Kehärata on lentoaseman kautta kulkeva kaupunkirata pääradan ja Vantaankosken radan välillä.
http://www.liikennevirasto.fi/keharata/
[Liikennevirasto]

Länsimetro-hankkeen tavoitteena on, että metron rakentaminen Matinkylään saakka saadaan päätökseen loppuvuodesta 2015. Valmistuttuaan länsimetro kuljettaa yli 100 000 matkustajaa päivässä. Uudet metroasemat sijoittuvat Espoossa Matinkylään, Urheilupuistoon, Tapiolaan, Otaniemeen, Keilaniemeen ja Helsingissä Koivusaareen ja Lauttasaareen.
http://www.lansimetro.fi/
[Espoon ja Helsingin kaupungit, Liikenne- ja viestintäministeriö]

 

Reittiopas

:


. .

Liikenne kaupunkien sivuilla

Helsinki

Espoo

Vantaa

Kauniainen

Tietoa erityisryhmille